Mistrovství Evropy juniorů zakončeno disciplínou 9 ball

 

Divácky nejatraktivnější disciplína 9 ball je již také odehrána a tím pádem je ukončeno celé Mistrovství Evropy juniorů z Veldhovenu v Holandsku 2019.

 

Naši hráči celkově nejsou spokojeni s výsledky, ale věříme, že jim tato velká akce přinesla alespoň dílčí úspěchy v podobě vyhraných zápasů a zároveň nové zkušenosti, ohledně prostředí ve kterém se ME juniorů odehrává, také časový rozhodčí, jak se vypořádat s problémy s vybavením, jelikož někomu hned na začátku pár dní chybělo, nebo se porouchalo. 

 

Také to jak hrát v týmu a celkově soudržnost v podobě fandění, která je pro podobné akce velmi důležitá. Všechny tyto a jiné zkušenosti určitě zúročí a zároveň zapracují na nedostatcích, které u sebe zjistili oproti konkurenčním hráčům.

Všem hráčům a také vedoucímu reprezentace Tomáši Vančurovi děkujeme za vzornou reprezentaci!

 

Níže můžete naleznout konečné umístění a zároveň pohledy našich hráčů.

 

Junioři:

33. – 47. místo Gulik Michael

Kadeti:

33. – 48. místo Tomeček Milan

33. – 48. místo Mrázek David

49. – 61. místo Trhlík Adam

 

Všechny výsledky je možné naleznout na stránkách Mistrovství Evropy juniorů 2019.

 

Michael Gulik

 

První zápas Stankiewicz, Adam a taková moje klasika… Do stavu 3:3 pěkně vyrovnaný zápas. Opět se mi něco přihodilo v hlavě a začal jsem hrát zase hlouposti… Prohra 3:8. Pozitivní věc je, že teď přesně vím, na co soustředit tréninky. Trtovac Haris Můj první break… čistá hra…(v ten okamžik jsem věděl, že to půjde). Druhá hra, soupeř mě pouští ke stolu s nepříjemnou situací, objectball nejde nikam potápět a není žádná snadná jistota, avšak je na stole devítka cca 30 cm od rohové kapsy (dvojka někde uprostřed stolu) hraju kombinaci 2-9 devítku vyklepávám a dvojka vyjíždí do příjemné pozice pro potápění… Soupeř doklízí stůl 1:1. Potom Haris zahrál krásnou odpověď na můj drybeak… 1:2.

V další hře mě na stůl pustil jednou a to na velmi nepříjemnou basu, ze které jsem se nevymotal. Za stavu 1:4 si beru time-out… odcházím se poradit s teamleadrem Tomášem Vančurou a umýt si ruce na záchod. Už jsem vstoupil do “arény” když mi rozhodčí oznámila, že mi vypršelo pět minut a dává mi žlutou kartu a tím pádem ztrátu racku a breaku… (když jsem se po zápase ptal o kolik jsem přišel pozdě, rozhodčí mi oznámila, že to nemohlo být víc jak 7 sekund). Po tomto incidentu rozstřeloval soupeř a potvrdil svůj náskok čistou hrou. Za stavu 1:6 jsem šel na break a odpovídám čistou… Následující 2 racky byly podobné, po né moc provedeném rozstřelu byl jeden z nás nucen hrát jistotu… Haris zahrál krásnou, já méně provedenou… pak už jsem se na stůl nepodíval.

Toho Poláka si už moc nepamatuju.

Se Stakiewiczem jsme se tahali hned o první hru, šťastnější byl nakonec soupeř. Podobný průběh měl i druhý rack, kdy jsem dorovnal na 1:1. Do stavu 2:2 byl průběh stále vyrovnaný. Soupeř pak odskočil na 5:2 a já jsem si vzal oddechový čas. Po návratu se moje hra moc nezlepšila, nevyužil jsem šanci, kdy soupeř nepotopil devítku… Naštěstí mě to úplně nerozhodilo, soupeř mi po rozstřelu nechává otevřený stůl a dohrávám čistou hrou na 6:3. V desáté hře kvůli nahrávce volím těžší véčko a míjím. Nic z rozstřelu nespadlo Polák využívá šanci a v zápase vítězí.

 

Adam Trhlík

 

První zápas jsem hrál opět proti Finovi Juhovi Teittinenovi, se kterým jsem hrál již první den disciplínu 14.1. Nedělal jsem proti němu tolik chyb jako 1. den na 14.1, ale soupeř měl skvělé potápění a když už jsem nějakou tu chybu udělal, tak mi dohrál stůl. Konečné skóre tedy bylo 7:4. Druhý zápas jsem hrál proti Ivanovi Rudenkovi z Ukrajiny. Začátek zápasu se mi vůbec nepovedl a hned jsem prohrával 2:0.

 

Skóre se mi poté podařilo stáhnout na 2:2. Bohužel mi ale soupeř zahrává šťastnou kombinaci a opět mi uteče o 2 body. Za stavu 4:2 jsem si vzal time-out, šel jsem se poradit s trenérem a trochu se uklidnit. To se mi povedlo, hned co jsem přišel ke stolu jsem rozstřelil a zahrál čistou. Ve zbytku zápasu se mi ale bohužel nepodařilo otočit skóre a tím pro mě zápas a i celé ME skončilo. Celkově ME hodnotím velmi pozitivně, byla zde dobrá atmosféra a turnaj jsme si užili.

 

Chtěl poděkovat ČMBS za to, že mi umožnili zúčastnit se tohoto turnaje a mým spoluhráčům a teamleaderovi Tomášovi Vančurovi za podporu během zápasů a za půjčení rozstřelového tága během celého ME, jelikož byli drobné potíže s vybavením.

 

David Mrázek

 

První zápas jsem hrál s Albáncem. A to bratrem Eklenta Kaciho, Klediem. Zápas jsem až na nějakou tu drobnou chybičku hrál výborně. Sice jsem hned v úvodu zápasu prohrával 0:2, ale to proto, že soupeř zahrál čistou a poté mi nespadlo nic z rozstřelu a on dohrál. Poté se to začalo obracet a já stejným způsobem otočil na 4:2. Hned na to jsme ale dostali časového rozhodčího. A to pro mě byla konečná. Já jelikož nejsem zrovna rychlý hráč, tak mi dělalo velké problémy se s tím vypořádat a Kledio jakožto rychlý hráč neměl sebemenší problém, takže zápas prohrávám 4:7.

 

Druhý zápas jsem hrál s Portugalcem Nunem Santosem. Moje hra nebyla ani dobrá, ani špatná. Soupeř pouze dělal hodně chyb, kterých jsem využíval. Takže zápas jsem vyhrál 7:3. O postup do last 32 jsem hrál s Finem Arseniem Sevastyanovem. Soupeř rozstřeluje a dohrává. Já poté dělám to samé. On znovu tak a stav je tedy 1:2. Potom po mém pěkném rozstřelu jsem čekal, že udělám znovu tak, jenže na kouli číslo osm, kterou jsem musel hrát malou ránou do středové kapsy, tak bílá zahnula tak o centimetr doprava, tudíž netrefuju a soupeř vede 1:3. Těžko říct jestli tohle byl ten moment, který rozhodl zápas, ale každopádně mě to psychicky dost srazilo. Poté sice dotahuju na 3:3, ale pořád jsem měl v hlavě tu myšlenku, že místo 3:3 jsem mohl vést 4:2 a do toho jsme ještě opět dostali časového rozhodčího. Takže pro mě opět konečná a zápas prohrávám 3:7.

Celkově opět nejsem vůbec spokojený, ale tak co se dalo od prvního ME očekávat.

 

Milan Tomeček

 

První zápas v 9 ball jsem hrál s Lazar Kostic. Na začátku zápasu jsem začal dost špatně. Ve stavu 4:0 jsem začal hrát a vyrovnal jsem na 4:4 poté se zápas táhl v jeho prospěch 5:4 pak 6:4 a 6:5, když jsem začal byt nervózní a dělal jsem chyby, které mě stali celý zápas a možnost ještě vyhrát ze stavu 6:7. Druhý zapas v B straně jsem hrál s Holanďanem Sonny Haegmans s kterým jsem se trápil a nešlo mě se dostat mentálně do zápasu tento zápas jsem vyhrál 7:4.

 

Třetí zápas jsem hrál s Norem Emil Andre Gangflot vítězem disciplíny 9ball, s nim jsem hrál vyrovnanou hru na začátku zápasu jsem se ujmul vedení 3:0. Poté vyrovnal na 3:3,4:3,4:4 a v 9 framu si špatně nahrál na osmičku a hrál večko při kterém osmička jela 3 tam a zpátky a sťukla se náhodně s bílou a zároveň si nahrál na devítku  Poté se ujmul vedení 4:5 v desátým framu jsem vyklepal jedničku a celý stůl dohrál a poté dal čistou hru což pro mně skončil celý turnaj.

 

Kdybych zhodnotil celou výpravu, tak bych ji hodnotil na výbornou. Celá parta byla skvělá. Jediný komplikace byly na začátku se zavazadly, který nepřijely s námi do Amsterdamu. První dva dny jsem byl bez tág a oblečení, takže jsme museli rychle koupit společenský kalhoty a boty a tága jsem si půjčil od Toma Vančury, kterému patří velké díky i jako našemu teamleaderovi.

 

Tomáš Vančura

 

Poslední disciplína na ME Youth U19, U17 and Girls se nesla v duchu lepších výkonů našich reprezentantů. Kluci si již na stoly téměř zvykli a sebevědomí narůstalo. Byť hru i nadále provázely chyby, byl výkony více konzistentní, skladba dohrávek a taktika na stole byla mnohem na vyšší úrovni než na počátku šampionátu. Pomohl tomu i zápas týmů s Holandskem, kde naši kluci nedali nic zadarmo a zvláště David Mrázek svou pečlivou hrou vyvedl z konceptu jak svého soupěře a i holandské trenéry. Bohužel se tento zápas nedohrával, ale sebevědomí kluků musel hodně nakopnout.

 

Celkově hodnotím ME kladně a to hlavně kvůli postupnému zlepšení herního projevu a s tím spojeného sebevědomí.. Po počátečních zápasech si kluci uvědomili, že mohou hrát vyrovnané zápasy s kýmkoliv, musí však zapracovat  na taktice, trpělivosti a nasazení. Prostě si trochu víc věřit  už od prvních zápasů a porvat se o vítězství. Příkladů bylo na tomto poolbilliardovém svátku dost. 

 

Chci klukům poděkovat za reprezentaci a bezproblémové chování, Milanu Tomečkovi st. za pomoc s povinnostmi teamleadera na začátku ME, Veronice Hubrtové za podporu z Čech, kompletního vyřízení agendy kolem ubytování, přihlášení, placení a v neposlední řadě i kompletaci zpravodajství a uveřejňování.

 

Nesmím zapomenout za podporu reprezentace od rodin, fanoušků a hráčů, díky moc vám všem. 

Další hlavní zprávy

Vánoční turnaje 2023

Sezóna ČMBS turnajů je za námi a nyní nás čeká tradiční série klubových Vánočních turnajů.

Výběr je opravdu široký, a proto jsme pro vás připravili přehled těchto turnajů.

Datum Název Místo Startovné Disciplína Prezence
9. 12. 2023 Vánoční Brno 2023 Utopia čajovna 500Kč / 25€ 9ball 9:30
9. 12. 2023 87. CHOMUTOVSKÝ TURNAJ Billiard Club Tabarin 350Kč + 150Kč multi-ball 8:30
10. 12. 2023 Vánoční turnaj Balabuška Praha 300Kč 9ball 11:00
15. 12. 2023 Vánoční turnaj Billiard club Hradec Králové 300Kč / junioři 150Kč 9ball 17:30
16. 12. 2023 20. ročník Labe Cup Maple Pool Club Pardubice 300Kč 8ball 9:30
16. 12. 2023 BC Kladno Pool Serie – Vánoční Billiard klub Kladno 350Kč + 150Kč 9ball 10:00
17. 12. 2023 Vánoční Řipská 2023 Billiard club Řipská Praha 300Kč 9ball 9:30
30. 12. 2023 O pohár starosty obce Příchovice KD Příchovice 200Kč / junioři 150Kč 8ball 9:00

Vánoční Brno – sobota 9. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 500Kč / 25€
Herna Čajovna Utopia Brno
Limit hráčů 64

Zima i registrace na tradiční brněnské klání v 9-ball již klepe na dveře! Ozkoušený formát v krásné Čajovně Utopii, tento rok s novými plátny Simonis 860 na všech stolech (potaženo v červenci). Úřadujícím šampionem z minulého roku je Serhii Holiev, na kterého bude v případě jeho účasti klasicky vypsána odměna 🙂

Více informací: facebook.com/events/660570202519789

Chomutovský turnaj – sobota 9. prosince

Disciplína multi-ball
Startovné 500Kč (350Kč prizepool + 150Kč organizace a celodenní občerstvení)
Herna BC Tabarin Chomutov
Limit hráčů 28 kvalifikantů z celoročního žebříčku

Po roce je to znovu tady! Z celoročního kvalifikačního žebříčku se dostalo do závěrečného 87. chomutovského turnaje v billiardovém klubu Tabarin osmadvacet (28) hráčů. Na druhou prosincovou sobotu budete přepínat tága mezi disciplíny 8-Ball, 9-Ball a 10-Ball. Blíží se turnaj v Multi-Ball.

Více informací: billiard-chomutov.cz/87-chomutovsky-turnaj-v-multi-ball/2023/11/

Vánoční Balabuška – neděle 10. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč
Herna Balabuška Praha

Více informací: facebook.com/events/2055886468107136

Vánoční Hradec Králové – pátek 15. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč / junioři 150Kč
Herna Billiard club Hradec Králové
Limit hráčů 32

Zveme Vás na vánoční turnaj pořádaný naším klubem. Oproti předchozím rokům jsme letos trochu pozměnili formát turnaje. Bude se hrát devítka (9ball), a to systémem DKO.

Více informací: billiardclubhk.cz/turnaje/sezona-2022/vanocni-turnaj-2023/

Labe Cup – sobota 16. prosince

Disciplína 8ball
Startovné 300Kč
Herna Maple Pool Club Pardubice
Limit hráčů 64

Jubilejní 20. ročník tradičního předvánočního turnaje v 8ball o putovní pohár.
Více informací: facebook.com/events/231658209803371

BC Kladno Pool Serie – sobota 16. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 500Kč (350 prizepool / 150 občerstvení)
Herna Billiard klub Kladno
Limit hráčů 32

Více informací: facebook.com/events/887264379617828

Informace o turnajové sérii: https://bit.ly/pool-turnaje

Vánoční Řipská – neděle 17.prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč
Herna BC Řipská Praha

Více informací: facebook.com/events/3612074909040123

Vánoční Příchovice – sobota 30. prosince

Disciplína 8ball
Startovné 200Kč / junioři 100Kč
Herna KD Příchovice
Limit hráčů 16

Vánoční turnaj o pohár starosty obce Příchovice.

Více informací: www.facebook.com/BCPrichovice/posts/pfbid0N8Gy7STt9H6tHJa1u6KCuC5QiYUkduzv9i2CTw9JamRM9uNSAaoGq9T7rfKspVZal

Školský pohár 2023

Pátý ročník celorepublikového turnaje žáků školního věku – „ŠKOLSKÝ POHÁR 2023“ odehrán !

Poslední hodnocení naší reprezentace, ME končí

Poslední disciplínou na ME byla oblíbená devítka a také dohrávka turnaje týmů.

Jak to vidí česká reprezentace na ME – 8 ball

Opět přinášíme postřehy našich reprezentantů na právě probíhajícím mistrovství Evropy 2023 ve Finsku.

Jak to viděla naše repre na ME po disciplíně 10 ball

Přinášíme další část pohledů hráčů na jejich zápasy na ME 2023, tentokrát v 10 ball.

Jak to vidí naše reprezentace po první disciplíně?

Přinášíme vám shrnutí našich reprezentantů na ME, jako první se hrála disciplína 14.1.

Česká republika vyhrála 11. ročník Federal Cup

V Autokomplexu Menčík v Praze se minulý víkend konal prestižní mezistátní zápas Federal Cup 2023.
Generálním partnerem a hlavním sponzorem byl Autokomplex Menčík.
Dále se na akci podílel také sponzor dresů, společnost VIS Technical Sportwear.

První triumf pro Stettingera – ČPTour 14.1 nekonečná 2023

ČPTour 14.1 Nekonečná přinesla další vzrušující momenty a nečekané výsledky na poli českého poolu. Turnaj, který se, jako vždy, konal ve formátu Double KO 32 hráčů, zahrnoval top 16 hráčů z žebříčku a dalších 16, kteří postoupili z regionálních kvalifikací.

Ve čtvrtfinále se odehrály zápasy plné napětí a dramatických okamžiků:

  • Jaroslav Tichý vs. Georg Stettinger: 73:100
  • Robin Vladyka vs. Damjan Markovic: 76:75
  • Michal Horák vs. Michal Mihok: 72:74
  • Jan Meiser vs. David Žalman: 35:100

V semifinále už nekompromisně vítězili papíroví favorité:

  • Stettinger vs. Vladyka: 100:59
  • Mihok vs. Žalman: 36:100

Ve finále se střetli dva špičkoví hráči, Georg Stettinger a David Žalman. Avšak tentokrát byl Stettinger nepřemožený, když porazil Žalmana 100:44. Tímto vítězstvím si Stettinger zajistil prvenství v ČPTour 14.1 Nekonečná.

Tato sezóna České poolové tour pokračuje ve své nevyzpytatelné podobě, kdy každý ze šesti zápasů vyhrál jiný hráč. Česká poolová scéna ukazuje svou konkurenceschopnost a vyrovnanost, což slibuje další zajímavé souboje v následujících Mistrovstvích republiky.

Sledujte náš výsledkový servis a YouTube kanál pro další informace a záznamy z turnajů.

Washburn je vítězem ČPTour 9ball Open 2023

Calvin Washburn triumfoval na turnaji ČPTour 9ball Open v Billiard Clubu Balabuška v Praze.

Turnaje se zúčastnilo celkem 57 hráčů.

Turnaj byl neobvyklý tím, že se hrálo dvoudenní double-elimination (DKO), přičemž fáze dvojité eliminace se odehrávala v sobotu. V neděli pokračovala soutěž již ve formátu Single KO s posledními 16 hráči, což dovolilo hrát zápasy na více vítězných bodů.

Ve čtvrtfinále se střetli následující hráči:

  • Georg Stettinger vs. Calvin Washburn: 4:9
  • Jan Meisner vs. Damjan Markovic: 6:9
  • David Žalman vs. Christos Seizis: 9:3
  • Mykola Moroz vs. Petr Urban: 5:9

Semifinálové zápasy přinesly souboje klubových kolegů. Lepším z klubu BC Řipská Praha byl nakonec Calvin Washburn, který porazil Damjana Markovice 9:6. V souboji hráčů z MPC Pardubice nakonec David Žalman zdolal Petra Urbana výsledkem 9:7.

V napínavém finále se Calvin Washburn postavil Davidu Žalmanovi, a po vyrovnaném souboji si Washburn připsal vítězství s konečným skóre 11:9. Tímto výsledkem se Calvin Washburn stal pátým vítězem z pěti letošních turnajů, což odráží vyrovnanost a silnou konkurenci v České poolové tour.

Sledujte náš výsledkový servis a YouTube kanál pro další informace a záznamy z turnajů.

Petr Urban vyhrává ČPTour 8ball 2023

Petr Urban zvítězil v ČPTour 8ball, který se uskutečnil v Billiard Clubu Balabuška v Praze. Do turnaje se kvalifikovalo 16 hráčů na základě žebříčku a dalších 16 postoupilo z regionálních kvalifikací.

V čtvrtfinále se Petr Urban utkal s Horákem, kde si zajistil postup do semifinále výsledkem 7:5. O další místo ve finále se utkali Damjan Markovic a Vojtěch Daněk, přičemž Markovic zvítězil 7:4.

Na druhé straně pavouka se střetli David Žalman a Jaroslav Tichý, s výhrou 7:2 pro Tichého. Jan Meisner pak porazil Lukáše Bernáška 7:4, čímž si také zajistil místo v semifinále.

Semifinále přineslo dominantní výkon od Petra Urbana, který porazil Damjana Markovice 7:0. V druhém semifinále Jan Meisner zdolal Jaroslava Tichého 7:3.

Ve finále se Urban střetl s Meisnerem, kde si nakonec připsal vítězství v poměru 8:4. Toto vítězství znamená, že letošní Česká poolová tour má čtyři různé vítěze z prvních čtyř turnajů, což svědčí o vyrovnanosti a vysoké konkurenci v současné poolové scéně.

Sledujte náš výsledkový servis pro podrobné informace z turnajů a YouTube kanál ČMBS TV pro přímé přenosy a záznamy zápasů nejvyšších soutěží.

Další zpravodajství

2. kolo II. ligy týmů se bude hrát v MPC Pardubice.

2. kolo II. ligy týmů se bude hrát v MPC Pardubice.

Nasazení do týmových soutěží – I. liga a II. liga týmů

Nasazení do týmových soutěží je níže.
I. liga týmů | II. liga týmů
1. kolo I. ligy týmů se odehraje v Balabušce a Harlequinu 4.2.2024, začátek v 10:00.

II. liga týmů se hraje ten samý den na Kolbence, začátek ve 12:00 hodin.

Nasazení do soutěží týmů 2024

Níže je nasazení extraligy týmů do 2024, je to zároveň uveřejněno na stránkce soutěže – týmy.
Nasazení extraligy týmů
I. a případně II. liga bude uveřejněna ve středu, přihlašování končí 30.1.2024

Reprezentace na rok 2024

Širší reprezentace a reprezentace na Federal Cup byla určena podle kritérií v Soutěžním řádu a jeho prováděcím předpisu.
Schváleno bylo na zasedání VVs ČMBS, a to 19.12.2023.
Širší reprezentace jednotlivců 2024
▪ David Žalman
▪ Petr Urban
▪ Jaroslav Tichý
▪ Jan Meisner
▪ Calvin Washburn
▪ Marek Hajdovský
▪ Divoká karta – Roman Hybler

Federal cup 2024
▪ David Žalman
▪ Petr Urban
▪ Jaroslav Tichý
▪ Jan Meisner
▪ Calvin Washburn

Změna termínů MR juniorů a ČPTour Open 9 ball

Vážení přátelé,
WPA připravila nový termín WPA Indonesia International Open, který kolidoval s 1. turnajem ČPTour, proto jsme ho mimořádně zařadili na program až o týden později a místo něho je nyní MR juniorů.
Podrobnosti v našem kalendáři na rok 2024 a v přihlašování na turnaje na cmbs.cz nebo na poolbilliard.cz.

Vánoční turnaje 2023

Sezóna ČMBS turnajů je za námi a nyní nás čeká tradiční série klubových Vánočních turnajů.

Výběr je opravdu široký, a proto jsme pro vás připravili přehled těchto turnajů.

Datum Název Místo Startovné Disciplína Prezence
9. 12. 2023 Vánoční Brno 2023 Utopia čajovna 500Kč / 25€ 9ball 9:30
9. 12. 2023 87. CHOMUTOVSKÝ TURNAJ Billiard Club Tabarin 350Kč + 150Kč multi-ball 8:30
10. 12. 2023 Vánoční turnaj Balabuška Praha 300Kč 9ball 11:00
15. 12. 2023 Vánoční turnaj Billiard club Hradec Králové 300Kč / junioři 150Kč 9ball 17:30
16. 12. 2023 20. ročník Labe Cup Maple Pool Club Pardubice 300Kč 8ball 9:30
16. 12. 2023 BC Kladno Pool Serie – Vánoční Billiard klub Kladno 350Kč + 150Kč 9ball 10:00
17. 12. 2023 Vánoční Řipská 2023 Billiard club Řipská Praha 300Kč 9ball 9:30
30. 12. 2023 O pohár starosty obce Příchovice KD Příchovice 200Kč / junioři 150Kč 8ball 9:00

Vánoční Brno – sobota 9. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 500Kč / 25€
Herna Čajovna Utopia Brno
Limit hráčů 64

Zima i registrace na tradiční brněnské klání v 9-ball již klepe na dveře! Ozkoušený formát v krásné Čajovně Utopii, tento rok s novými plátny Simonis 860 na všech stolech (potaženo v červenci). Úřadujícím šampionem z minulého roku je Serhii Holiev, na kterého bude v případě jeho účasti klasicky vypsána odměna 🙂

Více informací: facebook.com/events/660570202519789

Chomutovský turnaj – sobota 9. prosince

Disciplína multi-ball
Startovné 500Kč (350Kč prizepool + 150Kč organizace a celodenní občerstvení)
Herna BC Tabarin Chomutov
Limit hráčů 28 kvalifikantů z celoročního žebříčku

Po roce je to znovu tady! Z celoročního kvalifikačního žebříčku se dostalo do závěrečného 87. chomutovského turnaje v billiardovém klubu Tabarin osmadvacet (28) hráčů. Na druhou prosincovou sobotu budete přepínat tága mezi disciplíny 8-Ball, 9-Ball a 10-Ball. Blíží se turnaj v Multi-Ball.

Více informací: billiard-chomutov.cz/87-chomutovsky-turnaj-v-multi-ball/2023/11/

Vánoční Balabuška – neděle 10. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč
Herna Balabuška Praha

Více informací: facebook.com/events/2055886468107136

Vánoční Hradec Králové – pátek 15. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč / junioři 150Kč
Herna Billiard club Hradec Králové
Limit hráčů 32

Zveme Vás na vánoční turnaj pořádaný naším klubem. Oproti předchozím rokům jsme letos trochu pozměnili formát turnaje. Bude se hrát devítka (9ball), a to systémem DKO.

Více informací: billiardclubhk.cz/turnaje/sezona-2022/vanocni-turnaj-2023/

Labe Cup – sobota 16. prosince

Disciplína 8ball
Startovné 300Kč
Herna Maple Pool Club Pardubice
Limit hráčů 64

Jubilejní 20. ročník tradičního předvánočního turnaje v 8ball o putovní pohár.
Více informací: facebook.com/events/231658209803371

BC Kladno Pool Serie – sobota 16. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 500Kč (350 prizepool / 150 občerstvení)
Herna Billiard klub Kladno
Limit hráčů 32

Více informací: facebook.com/events/887264379617828

Informace o turnajové sérii: https://bit.ly/pool-turnaje

Vánoční Řipská – neděle 17.prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč
Herna BC Řipská Praha

Více informací: facebook.com/events/3612074909040123

Vánoční Příchovice – sobota 30. prosince

Disciplína 8ball
Startovné 200Kč / junioři 100Kč
Herna KD Příchovice
Limit hráčů 16

Vánoční turnaj o pohár starosty obce Příchovice.

Více informací: www.facebook.com/BCPrichovice/posts/pfbid0N8Gy7STt9H6tHJa1u6KCuC5QiYUkduzv9i2CTw9JamRM9uNSAaoGq9T7rfKspVZal

Petr Urban je 5. na EuroTour

Petr Urban se umístil na 5. místě na Dynamic Billard Euro Tour Men v Trevisu, kterého se účastnilo 193 hráčů.
Skvělá forma z přechozího BoE pořád drží.

Blahopřejeme 🙂

Petr Urban vítězí na Dynamic Billard Best of the East v Pardubicích!

Petr Urban zvítězil na Dynamic Billard Best of the East v Pardubicích, David Žalman získal 5. místo.

Návrh kalendáře na rok 2024

Na našich stránkách byl uveřejněn návrh kalendáře na rok 2024.
Do 22.11.2023 je možné podávat návrh na změny v kalendáři.

 

Novinky z ostatních sekcí

Pořadí Jméno Klub Body
1. David Žalman MPC Pardubice z.s. 43 037
2. Jaroslav Tichý Řipská Billiard club 36 733
3. Petr Urban MPC Pardubice z.s. 35 648
4. Mykola Moroz Řipská Billiard club 33 312
5. Marek Hajdovský SK Delta Billiard Brno 33 296
6. Jan Meisner Sportovní klub Harlequin Praha z.s. 32 781
7. Ladislav Hajšman Billiardový klub Bio-Systém Plzeň z.s. 29 146
8. Calvin Washburn Řipská Billiard club 28 477
9. Damjan Markovic Řipská Billiard club 28 068
10. Michal Horák MPC Pardubice z.s. 25 764
11. James Akenhead Řipská Billiard club 25 764
12. Martin Jovchevski SK Delta Billiard Brno 25 764
13. Jakub Stuna SMÍCHOFF Billiard Club Praha, z.s. 23 962
14. Martin Forman SC Rozmarýn Brno, z.s. 23 796
15. Georg Stettinger Sportovní klub Harlequin Praha z.s. 22 746
16. Jan Strádal SMÍCHOFF Billiard Club Praha, z.s. 22 741
ŽEBŘÍČEK AMATÉRSKÝCH TURNAJŮ
1 Kotěra Jan DUNS Benátky n/J. 1037.4
2 Halamka Pavel BC Harlequ´in Praha 980.5
3 Kosmák Adam BC Harlequ´in Praha 894.1
4 König volný hráč 809.7
5 Vladyka Robin BC Harlequ´in Praha 723.5
6 Kytnar Michal BC Harlequ´in Praha 659.5
7 Russlan BC Harlequ´in Praha 629.3
8 Stefan Marek volný hráč 620.2
9 Hasil volný hráč 614.1
10 Mašek Pavel SK Billiard Centrum Praha 475.2
11 Nagy Luděk volný hráč 451.2
12 Erik volný hráč 428.2
13 Titlbach Petr BC Harlequ´in Praha 377.5
14 Bajgar volný hráč 372
15 Šejna Václav volný hráč 367.8
16 Vrána Jan volný hráč 365.6