ME 2018 – 9 ball přinesla bronz pro Veroniku Hubrtovou!

 

Poslední disciplína byla 9 ball, do které se zapojilo našich 14 hráčů. Co se týká výsledků, určitě to byla disciplína nejúspěšnější a to díky bronzové medaili Veroniky Hubrtové, která tímto výsledkem rozšířila svou sbírku medailí na devět. Její výsledek bude pravděpodobně znamenat i nominaci na MS žen v 9 ball.

 

Veronika Hubrtová

Ani nevím jak začít toto shrnutí. Ale tak tedy popořadě. Los mi hned do prvního kola určil Jasmin Ouschan. Prostě paráda na začátek do poslední disciplíny 😀 Neudělala jsem moc chyb, ale Jasmin je naprosto chladnokrevně trestala. Navíc můj rozstřel byl naprosto katastrofální, a tak mě poté mých soft breakách vždy basovala a já se vlastně na nic podstatného nedostala. Prohra 2-7 byla naprosto zasloužená. Poté jsem viděla, že na mě spadla po překvapivé prohře Běloruska Yana Shut, která vyhrála několik dní předtím 10 ball, ve finále právě proti Jasmin 6-2! To už jsem se pomalu balila na cestu a vymýšlela nějaký výlet. Ale nevzdala jsem to. Yana vedla už 3-0, kdy jsem snížila pomocí „prasátka“. No a asi jí to celkem dost rozhodilo, protože začala chybovat. Dárek dvě či tři koule nebyl problém. Navíc jí určitě nepomohlo ani bouřlivé fandění spoluhráčů z týmu, kdy tleskali jak kdybych vyhrála turnaj a já dala 8 a 9 po faulu 😀 Takže Yana se rozložila, já brala co mi dala, sem tam něco uklohnila a byť jsem hrála strašně, tak jsem vyhrála 7-3.

Následoval los, který když se podíváme na Last32 byl papírově celkem přívětivý. Čekala mě Švýcarka Claudia von Rohr na kterou jsem si celkem věřila, i když pro ní hovoří zkušenosti a pravidelná účast na EuroTourech pro ženy. Po celkem vyrovnané bitvě jsem vyhrála 7-5. Následovala Běloruska Marghyta Fefileva. Ta je nastupující generací mladých hráček hladových po vítězství. Ale já jsem se koncentrovala na každou kouli naprosto skvěle, prostě jsem cítila, že je to můj zápas a nedovolím jí vyhrát. Vedla jsem 5-2 kdy si vzala Time-out, ten zafungoval a tak snížila na 5-4. To jsem si ho vzala já, David Žalman jako vždy šel za mnou a povzbuzoval mě. Zvýšila na 6-4 a ona pak ještě uhrála bod, ale to už bylo vše. Výhra 7-5 znamenala postup do čtvrtfinále, což byl můj osobní cíl, i když jsem věděla, že budu potřebovat pomoci jak od fanoušků, protihráčů, a od sebe aby se vše sešlo. Super byla jsem tam.

K tomu mi David a ostatní říkali, že ve čtvrtfinále je Lopez a ne Oliwia Czuprynska, což opět papírově bylo lepší. Boj o medaili pro mě byl před ME nepředstavitelný a teď proti mně stála Silvia, se kterou mám asi pozitivní zápasovou bilanci. Krotit emoce, soustředit se, myslet krok za krokem byla celkem velká honička. Ale měla jsem štěstí, protože zpočátku, když jsem byla nervozní a koncentrace nebyla top, mi má protihráčka dala nějaký „dárečky“. Nicméně pak jsem začala hrát dobře a dostala se do vedení 6-4. Dostala jsem se na stůl – jednoduchá dohrávka každého při pohledu na stůl napadlo, i mě 😉 Nahraju si na 4 trošku více z úhlu. Přívod na šestku nebyl tolik složitý, ale chtělo to zahrát svižně, jak jsem zvyklá, tahákem se spodní rotací. A ejhle… Cuk, škub, nervíky. Bílá šla přímo do šestky, a ta nešla hrát do díry. Zahrála jsem basu, aby se bílá dostala zpět co nejvíce k zelené, ale byl tam prostor, a Silvia dohrála. Následně zahrála tuším dohrávku a skóre bylo 6-6.  Z mého rozstřelu nic nespadlo, série jistot skončila tím, že jsem dala faul na dvojku a k tomu rozrazila problém trojku. Silvia tak měla faul a jednoduchý stul na dohrávku. Při pohledu na stůl jsem si říkala, že už je se mnou konec. Ale její nervy asi taky nic moc, a vyklepala kouli číslo osm. Dohrála jsem to, měla vnitřně radost, mohla jsem jí porazit 7-4 a jásat, takhle jsem v tichosti radost měla uvnitř a jí s lítostí potřásla rukou.

Postup do semifinále byl ultra bomba. Sice proti Jasmin, ale top. V semi jsem toho moc nepředvedla, možná jsem se i lekla, že Jasmin kazila. Nervozita, možná i nabitý program, od rána jsem se nezastavila, nejedla a proti Jasmin mé zápasy trvaly déle, takže prohra 7-1 byla naprosto zasloužená, protože jsem nevyužila jejích chyb a že jich bylo více než v tom prvním zápase.

Celkově musím poděkovat členům našeho týmu, ať už hráčům či doprovodu, za ohromnou podporu, fandění, povzbuzování kdy mi to nešlo. Za parádní volný čas při sportu či výletech nebo jen posezení a klábosení. Každý z nich má na medaili svůj podíl a mamka s Andrejkou ten největší.

 

David Žalman

Losování 9ball s volným losem v prvním kole by pro někoho byl úspěch, ovšem po třech dnech volna bych radši uvítal soupeře. V sobotu jsem narazil na Juva, Markus z Finska a jeho extrémně pomalá hra a osobitý styl mě natolik rozhodil, že jsem se nedokázal dostat do tempa prohrál jsem tedy 4:9 a další zápas jsem měl až zase za dva dny.

Bohužel toto natahování ME kdy se člověk nedokáže dostat do hracího tempa mě vůbec nevyhovuje, komu by taky vyhovovalo. V pondělí mě tedy čekal další zápas s Klasovic, Andreja ze Srbska, který měl hrací tempo jako já, bohužel já jsem však už byl tak zdeptaný čekáním a teplem, že i tak jsem se již nedokázal chytit a zachránit a proto moje ME ukončila prohra 2:9.

Jsem rád, že se tam sešla tak super parta, bez které bych na to ME vzpomínal jen ve špatném. Díky celému Czech Teamu bylo to super.

 

Petr Urban

9Ball jsem záhájil se soupeřem z Lucemburska Zhu Dali. V zápase se mi dařilo trestat soupeřovi chyba a vítězím 9:4 bez sebe menších problémů. V dalším kole mě čekal nasazený Rakušan ( mistr světa ve dvojicích ) Mario He. V úvodu zápasu netrefuji poměrně jednoduchou osmičku a soupeř mi utíká na 7:1. Podaří se mi snížit na 5:7 a soupeř si bere time-out. Následující dvě hry vyhrává Mario po přetahované na jistotách a prohrávám 5:9.

Na konec B strany padám ke zkušenému soupeři ze Švýcarska Dimitri Jungo. Zápas je celou dobu vyrovnaný. V závěru se mi bohužel nedaří dohrát čistou hru na stav hill-hill a v zápase prohrávám 7:9 a tím pro mě končí ME 2018.

Byli jsme v perfektním kolektivu a jsem rád, že to Verča zakončila medailovým úspěchem.!!!

 

Roman Hybler

Devítku jsem v prvním zápase hrál se Skonecznym 5-9. Měl jsem sice možnosti to vyhrát, ale on hrál docela dobře, ten výsledek byl fajn. Pak jsem vyhrál s Kováčem 9-4. Jsem se necítil vůbec dobře, ale Kováč nehrál moc dobře a tak jsem to zvládnul vyhrát, za což jsem rád.

No a další zápas byl až další den. To je největší problém, mít jeden zápas za den, nevíš jak se cejtíš, a pak ráno zase a tak jsem hrál proti …… a s tím jsem vyhrál 9-5. A pak začal zase nový turnaj. Nalosovanej jsem byl proti Ekonomopulos. Měl jsem možnosti vyrovnat na 6-6, ale já jsem to neudělal a udělal jsem dvě lehký chyby na konec a tak jsem vypadl. Škoda no, ale bylo to fakt dobrý. Taky musím říct, že celej tým tam se díval.

Tým byl super tenhle rok a myslím, že jsme měli hezkej čas tady.

  

Marek Hajdovský

V poslední disciplíně ME devítce jsem do 1.kola dostal ruského soupeře Andreye Seroshtana. S Andreyem se dobře znám, je to člen moskevského týmu „Billiard Brothers“, což je skupina mladých svěřenců špičkového holandského trenéra Johanna Ruisjinka, kteří v současné době tvoří jádro ruské reprezentace. Zápas samotný byla krásná šachová partie, kdy téměř v každé hře probíhala taktická bitva o nadvládu nad stolem. A Andrey byl při hraní jistot prostě o kousek přesnější, stejně tak v poziční hře. I přes porážku 5:9 jsem měl ze své hry dobrý pocit a určitě mi to ukázalo, co musím ve své hře zlepšit, aby byl příště výsledek takového zápasu obráceně.

V béčku jsem měl konečně trošku štěstí, takže jsem se díky volnému losu dostal rovnou na konec béčka, kde jsem šel hrát s Alenem Muratovicem z Bosny a Herzegoviny. Roman Hybler mě před zápasem varoval, že můj soupeř rozhodně nehraje špatně, což se potvrdilo. Dost dlouho jsme se o zápas přetahovali, střídali jsme oba krásné dohrávky s relativně hloupými chybami, naštěstí já byl ten, kdo ty chyby přestal dělat jako první, navíc se přidalo i trošku štěstí, které mi chybělo v předchozích disciplínách, takže jsem zápas dotáhl do vítězného konce 9:6. Tím jsem konečně postoupil do single KO pavouka. Mým losem byl mladý Holanďan Jan Rempe – brutální luostřelec s o něco slabší defenzívou. Zápas byl vyrovnaný, nicméně můj rozstřel moc nefungoval a když se přidala i jedna hloupá chyba, ocitl jsem se na hraně vyřazení 5:8. Naštěstí pro mě soupeř udělal svoji první opravdu hloupou chybu v zápase na stole, kde nebyl v podstatě problém, a já tím dostal hozené záchranné lano. A po něm jsem vyšplhal až do stavu 8:8, kde po rozstřelu na stole vznikla pozice, která byla v podstatě nedohratelná. Což bylo v danou chvíli dobře, neboť iniciativa byla na straně mého soupeře a já se jen bránil jeho jistotám. Nicméně povedlo se mi trefit z velmi nepříjemné pozice o 2 mantinely resafe a soupeř mi vrátil hratelnou kouli. Mně se následně povedlo zahrát dost kreativní strk, kterým jsem problém na stole vyřešil a pak už to bylo „jen“ o tom dohrát 5 koulí na stole se srdcem v krku. Situaci jsem ustál, takže jsem po výhře 9:8 postoupil mezi nejlepších 32 hráčů.

Tady na mě nečekal nikdo jiný než Joshua Filler, který v zápase předtím vykuchal Nielse Feijena 9:2 a před pár dny v 10ball získal titul mistra Evropy. Papírové předpoklady byly jasné – dostanu kouř, dokonce zazněl i názor, že bude hotovo dřív, než se stihnu zpotit, kterýžto názor byl značně naivní, neboť se začínám potit už cca 2 minuty po obléknutí dresu. O zápase samotném lze říct, že Joshua hry ze svého rozstřelu dohrával v průměru za 37 sekund, zatímco já o svůj rozstřel skoro vždy musel válčit 5-10 minut. Nicméně skóre zůstávalo stále dost vyrovnané, Joshua odskočil maximálně na rozdíl 2 her, kdy vedl 5:3. Já se ale nevzdával, moje jistoty tentokrát nacházely svůj cíl velmi přesně a Joshua tak musel opakovaně ukazovat, jak skvěle umí hrát o mantinely. Nakonec zápas dospěl do stavu 8:8 a když Joshua rozstřelil, tak bylo jasné, že se bude taktizovat. Po chvíli basování, kdy jsme oba měli trochu štěstí při únicích, jsem nedokázal o mantinel trefit kouli, z opakovaného záběru bylo zřejmé, že to bylo jen o pár milimetrů. Joshua po faulu měl mít jednoduchou dohrávku, ale zde se ukázalo, že je to taky jen člověk, špatná nahrávka ho dostala do velmi špatné pozice. Tu ovšem následným fantastickým strkem vyřešil a zdálo se, že už je hotovo, jenže nahrávka na osmičku byla opět nepřesvědčivá a Joshua musel kvůli nahrávce na devítku hrát pomalý strk náběhem směrem k rohové kapse. Tempo Joshuovi dost uteklo a v jednu chvíli to dokonce vypadalo na bílou do kapsy, nicméně nakonec koule zahnula mimo kapsu a přišla do perfektní pozice, ze které už devítku Joshua potopil bez potíží a získal tak vítězství 9:8.

Tenhle zápas stejně jako i celou devítku jsem si z celého ME užil nejvíc a to i díky skvělým výsledkům dalších týmových kolegů v čele Veronikou Hubrtovou, která vyválčila skvělou bronzovou medaili, stejně tak Peťa Brancuský se pochlapil svojí účastí mezi nejlepšími 16 juniory a Honza Meisner výsledkem 8:9 s Francisko Diaz-Pizzaro stejně já klepal na brány osmifinále mezi muži.

 

Miroslava Hubrtová

První zápas v 9 ball jsem hrála s Ortenzia Haefliger, pouštěla mne na stůl většinou v base. Podle toho zápas dopadl 0 : 6… Ona skončila s bronzovou medailí, byla opravdu dobrá. Druhý los byl ke mě milosrdný, byl to Walk-Over… A další zápas s Wienke Thamsen ? S ní jsem ukořistila jeden bodík, takže 1 : 6… ME byla velká zkušenost, nervozita, horko… netrefovala jsem běžné koule, ale splnila jsem si zážitek a nedopadla poslední… Takže O.K.

 

Petr Kavan

Můj první zápas v 9 ball začínal v 10 hod dopoledne. Po v podstatě dvou dnech, kdy sem se pouze díval a fandil svým úspěšnějším reprekolegům, jsem narazil na Fina Keihola Kai. Svým způsobem nerozehraný a nesoucí si v hlavě nepotopenou rozhodující osmičku v prvním zápase, jsem zápas odevzdal. Debakl 0:8. Myslím si, že kdybych zahrál svůj lepší standart, mohl jsem soupeře minimálně potrápit. mmj soupeř v 9 ball nakonec získal bronz. Tím to pro mě tento den skončilo a další zápas v B straně byl naplánu až druhý den. Pro mě hrozný. Potřebuju hrát a ne jeden zápas teď a další druhý den. prostě na to nejsem zvyklej. Druhý den zápas proti italovi Sini Riccardo. Cítil jsem se mírně lépe, ale soupeř hrál velmi kvalitně a vpodstatě dohrával co měl. Velice rychle jsem prohrával 1:7. V ten moment se něco zlomilo a já přestal chybovat. Vše dohrával a zdálo se, že mám na to, abych celý zápas ještě otočil. Za stavu 4:7 jsem se dostal po výměně jistot na stů a těžkým strkem jsem se dostal na stůl. vypadalo to na dohrávku a následný můj brejk. Mohlo se pak stát cokoliv. A přišla hrubá chba na opravdu jednoduché kouly na středovou kapsu. Prohra 4:8. Konec . Kdybych měl zhodnotit komplexně mé účinkování, jsem zklamán. Mám pocit, že neproměněná osmička v prvním zápase za stavu 7:7 rozhodla o mém herním projevu v celém turnaji. Kdybych vyhrál, nakoplo by mě to, hrál víc zápasů atd. Toť asi vše.

 

Petr Brancuský

V devitce jsem vyhral svuj prvni zapas s Calvinem. Druhý zápas jsem vyhral proti Arda Baykara. Třetí zápas o postup do last 16 jsem sehrál s již dobře známým Cidam Dogukan se kterým mi dříve většinou štěstí nepřálo..ale tentokrát po velmi náročném zápase se mi povedno zvítězit 8:7. V last 16 jsem bohužel prohrál s Janem van Lieropem, který v druhé půlce zápasu hrál výborně. Touto prohrou pro mě bohužel končí kategorie juniorů. Rád bych poděkoval všem za podporu a společně strávený čas s ostatními členy reprezentace. Moc jsem si to užil a také posbíral nové zkušenosti.

 

Milan Tomeček

První zápas jsem hrál s vicemistrem evropy v čtrnáctce s kterým jsem nehrál jsem svůj standart a mohl jsem hrát o mnohem lépe ale soupeř hrál celkem dost dobře. tento zápas jsem prohrál. Další zápas jsem hrál taky s Finem, ale s kterým jsem také nehrál svůj standart a tento zápas jsem měl vyhrát, ale naopak jsem ho prohrál.

 

Calvin Washburn

První zápas jsem hrál s Brancusem. Byla to Škoda ale alespoň to bylo v Áčku. Dělali jsme oba chyby ale já udělal víc a prohrál jsem 8:5 když mi spadla bílá s devítkou. Já jsem byl mezi malá který musel hrál 1. Kola Béčka jelikož skoro všichni ostatní měli volný los. Měl jsem hratelného hráče a očekával že vyhraju bez větších potíž. Ale to se vůbec nestalo. Vedl jsem 2:1 a udělal hroznou chybu na osmičce a nakonec nepotopil devítku kvůli té chyby od té doby cely zápas jsem nedokázal potopit více než 3 koule za sebou a nakonec jsem prohrál 4:8. Po zápase jsem si myslel že možná radči skončím s kulečníkem s tím co jsem zahrál. Stále o tom považuji, ale časem určitě přijde že mě to bude znovu chybět a hned se znovu vrátím.

 

Filip Lebduška

V prvním kole 9ball jsem hrál proti Pehlivanovic Sanjin, který předvedl opravdu bezchybnou hru a já bojoval se svým rozstřelem, takže zápas skončil opravdu rychle. V dalším kole jsem hrál proti Zdziech Mateusz, se kterým jsme měli zápas opravdu vyrovnaný, rozhodli pouze mé dvě zkažené jistoty a jedna minutá koule, bohužel ..úplně stejně mohl tyto chyby udělat soupeř, jen u něj oproti mě stálo trochu toho štěstí.

Děkuji moc našemu svazu za možnost se účastnit letošního Mistrovství Evropy, všem fanouškům za podporu a také všem, kteří nám obětovali čas abychom byli připravení a vše po cestě i na místě proběhlo hladce. Díky.

 

Další hlavní zprávy

Vánoční turnaje 2023

Sezóna ČMBS turnajů je za námi a nyní nás čeká tradiční série klubových Vánočních turnajů.

Výběr je opravdu široký, a proto jsme pro vás připravili přehled těchto turnajů.

Datum Název Místo Startovné Disciplína Prezence
9. 12. 2023 Vánoční Brno 2023 Utopia čajovna 500Kč / 25€ 9ball 9:30
9. 12. 2023 87. CHOMUTOVSKÝ TURNAJ Billiard Club Tabarin 350Kč + 150Kč multi-ball 8:30
10. 12. 2023 Vánoční turnaj Balabuška Praha 300Kč 9ball 11:00
15. 12. 2023 Vánoční turnaj Billiard club Hradec Králové 300Kč / junioři 150Kč 9ball 17:30
16. 12. 2023 20. ročník Labe Cup Maple Pool Club Pardubice 300Kč 8ball 9:30
16. 12. 2023 BC Kladno Pool Serie – Vánoční Billiard klub Kladno 350Kč + 150Kč 9ball 10:00
17. 12. 2023 Vánoční Řipská 2023 Billiard club Řipská Praha 300Kč 9ball 9:30
30. 12. 2023 O pohár starosty obce Příchovice KD Příchovice 200Kč / junioři 150Kč 8ball 9:00

Vánoční Brno – sobota 9. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 500Kč / 25€
Herna Čajovna Utopia Brno
Limit hráčů 64

Zima i registrace na tradiční brněnské klání v 9-ball již klepe na dveře! Ozkoušený formát v krásné Čajovně Utopii, tento rok s novými plátny Simonis 860 na všech stolech (potaženo v červenci). Úřadujícím šampionem z minulého roku je Serhii Holiev, na kterého bude v případě jeho účasti klasicky vypsána odměna 🙂

Více informací: facebook.com/events/660570202519789

Chomutovský turnaj – sobota 9. prosince

Disciplína multi-ball
Startovné 500Kč (350Kč prizepool + 150Kč organizace a celodenní občerstvení)
Herna BC Tabarin Chomutov
Limit hráčů 28 kvalifikantů z celoročního žebříčku

Po roce je to znovu tady! Z celoročního kvalifikačního žebříčku se dostalo do závěrečného 87. chomutovského turnaje v billiardovém klubu Tabarin osmadvacet (28) hráčů. Na druhou prosincovou sobotu budete přepínat tága mezi disciplíny 8-Ball, 9-Ball a 10-Ball. Blíží se turnaj v Multi-Ball.

Více informací: billiard-chomutov.cz/87-chomutovsky-turnaj-v-multi-ball/2023/11/

Vánoční Balabuška – neděle 10. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč
Herna Balabuška Praha

Více informací: facebook.com/events/2055886468107136

Vánoční Hradec Králové – pátek 15. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč / junioři 150Kč
Herna Billiard club Hradec Králové
Limit hráčů 32

Zveme Vás na vánoční turnaj pořádaný naším klubem. Oproti předchozím rokům jsme letos trochu pozměnili formát turnaje. Bude se hrát devítka (9ball), a to systémem DKO.

Více informací: billiardclubhk.cz/turnaje/sezona-2022/vanocni-turnaj-2023/

Labe Cup – sobota 16. prosince

Disciplína 8ball
Startovné 300Kč
Herna Maple Pool Club Pardubice
Limit hráčů 64

Jubilejní 20. ročník tradičního předvánočního turnaje v 8ball o putovní pohár.
Více informací: facebook.com/events/231658209803371

BC Kladno Pool Serie – sobota 16. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 500Kč (350 prizepool / 150 občerstvení)
Herna Billiard klub Kladno
Limit hráčů 32

Více informací: facebook.com/events/887264379617828

Informace o turnajové sérii: https://bit.ly/pool-turnaje

Vánoční Řipská – neděle 17.prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč
Herna BC Řipská Praha

Více informací: facebook.com/events/3612074909040123

Vánoční Příchovice – sobota 30. prosince

Disciplína 8ball
Startovné 200Kč / junioři 100Kč
Herna KD Příchovice
Limit hráčů 16

Vánoční turnaj o pohár starosty obce Příchovice.

Více informací: www.facebook.com/BCPrichovice/posts/pfbid0N8Gy7STt9H6tHJa1u6KCuC5QiYUkduzv9i2CTw9JamRM9uNSAaoGq9T7rfKspVZal

Školský pohár 2023

Pátý ročník celorepublikového turnaje žáků školního věku – „ŠKOLSKÝ POHÁR 2023“ odehrán !

Poslední hodnocení naší reprezentace, ME končí

Poslední disciplínou na ME byla oblíbená devítka a také dohrávka turnaje týmů.

Jak to vidí česká reprezentace na ME – 8 ball

Opět přinášíme postřehy našich reprezentantů na právě probíhajícím mistrovství Evropy 2023 ve Finsku.

Jak to viděla naše repre na ME po disciplíně 10 ball

Přinášíme další část pohledů hráčů na jejich zápasy na ME 2023, tentokrát v 10 ball.

Jak to vidí naše reprezentace po první disciplíně?

Přinášíme vám shrnutí našich reprezentantů na ME, jako první se hrála disciplína 14.1.

Česká republika vyhrála 11. ročník Federal Cup

V Autokomplexu Menčík v Praze se minulý víkend konal prestižní mezistátní zápas Federal Cup 2023.
Generálním partnerem a hlavním sponzorem byl Autokomplex Menčík.
Dále se na akci podílel také sponzor dresů, společnost VIS Technical Sportwear.

První triumf pro Stettingera – ČPTour 14.1 nekonečná 2023

ČPTour 14.1 Nekonečná přinesla další vzrušující momenty a nečekané výsledky na poli českého poolu. Turnaj, který se, jako vždy, konal ve formátu Double KO 32 hráčů, zahrnoval top 16 hráčů z žebříčku a dalších 16, kteří postoupili z regionálních kvalifikací.

Ve čtvrtfinále se odehrály zápasy plné napětí a dramatických okamžiků:

  • Jaroslav Tichý vs. Georg Stettinger: 73:100
  • Robin Vladyka vs. Damjan Markovic: 76:75
  • Michal Horák vs. Michal Mihok: 72:74
  • Jan Meiser vs. David Žalman: 35:100

V semifinále už nekompromisně vítězili papíroví favorité:

  • Stettinger vs. Vladyka: 100:59
  • Mihok vs. Žalman: 36:100

Ve finále se střetli dva špičkoví hráči, Georg Stettinger a David Žalman. Avšak tentokrát byl Stettinger nepřemožený, když porazil Žalmana 100:44. Tímto vítězstvím si Stettinger zajistil prvenství v ČPTour 14.1 Nekonečná.

Tato sezóna České poolové tour pokračuje ve své nevyzpytatelné podobě, kdy každý ze šesti zápasů vyhrál jiný hráč. Česká poolová scéna ukazuje svou konkurenceschopnost a vyrovnanost, což slibuje další zajímavé souboje v následujících Mistrovstvích republiky.

Sledujte náš výsledkový servis a YouTube kanál pro další informace a záznamy z turnajů.

Washburn je vítězem ČPTour 9ball Open 2023

Calvin Washburn triumfoval na turnaji ČPTour 9ball Open v Billiard Clubu Balabuška v Praze.

Turnaje se zúčastnilo celkem 57 hráčů.

Turnaj byl neobvyklý tím, že se hrálo dvoudenní double-elimination (DKO), přičemž fáze dvojité eliminace se odehrávala v sobotu. V neděli pokračovala soutěž již ve formátu Single KO s posledními 16 hráči, což dovolilo hrát zápasy na více vítězných bodů.

Ve čtvrtfinále se střetli následující hráči:

  • Georg Stettinger vs. Calvin Washburn: 4:9
  • Jan Meisner vs. Damjan Markovic: 6:9
  • David Žalman vs. Christos Seizis: 9:3
  • Mykola Moroz vs. Petr Urban: 5:9

Semifinálové zápasy přinesly souboje klubových kolegů. Lepším z klubu BC Řipská Praha byl nakonec Calvin Washburn, který porazil Damjana Markovice 9:6. V souboji hráčů z MPC Pardubice nakonec David Žalman zdolal Petra Urbana výsledkem 9:7.

V napínavém finále se Calvin Washburn postavil Davidu Žalmanovi, a po vyrovnaném souboji si Washburn připsal vítězství s konečným skóre 11:9. Tímto výsledkem se Calvin Washburn stal pátým vítězem z pěti letošních turnajů, což odráží vyrovnanost a silnou konkurenci v České poolové tour.

Sledujte náš výsledkový servis a YouTube kanál pro další informace a záznamy z turnajů.

Petr Urban vyhrává ČPTour 8ball 2023

Petr Urban zvítězil v ČPTour 8ball, který se uskutečnil v Billiard Clubu Balabuška v Praze. Do turnaje se kvalifikovalo 16 hráčů na základě žebříčku a dalších 16 postoupilo z regionálních kvalifikací.

V čtvrtfinále se Petr Urban utkal s Horákem, kde si zajistil postup do semifinále výsledkem 7:5. O další místo ve finále se utkali Damjan Markovic a Vojtěch Daněk, přičemž Markovic zvítězil 7:4.

Na druhé straně pavouka se střetli David Žalman a Jaroslav Tichý, s výhrou 7:2 pro Tichého. Jan Meisner pak porazil Lukáše Bernáška 7:4, čímž si také zajistil místo v semifinále.

Semifinále přineslo dominantní výkon od Petra Urbana, který porazil Damjana Markovice 7:0. V druhém semifinále Jan Meisner zdolal Jaroslava Tichého 7:3.

Ve finále se Urban střetl s Meisnerem, kde si nakonec připsal vítězství v poměru 8:4. Toto vítězství znamená, že letošní Česká poolová tour má čtyři různé vítěze z prvních čtyř turnajů, což svědčí o vyrovnanosti a vysoké konkurenci v současné poolové scéně.

Sledujte náš výsledkový servis pro podrobné informace z turnajů a YouTube kanál ČMBS TV pro přímé přenosy a záznamy zápasů nejvyšších soutěží.

Další zpravodajství

2. kolo II. ligy týmů se bude hrát v MPC Pardubice.

2. kolo II. ligy týmů se bude hrát v MPC Pardubice.

Nasazení do týmových soutěží – I. liga a II. liga týmů

Nasazení do týmových soutěží je níže.
I. liga týmů | II. liga týmů
1. kolo I. ligy týmů se odehraje v Balabušce a Harlequinu 4.2.2024, začátek v 10:00.

II. liga týmů se hraje ten samý den na Kolbence, začátek ve 12:00 hodin.

Nasazení do soutěží týmů 2024

Níže je nasazení extraligy týmů do 2024, je to zároveň uveřejněno na stránkce soutěže – týmy.
Nasazení extraligy týmů
I. a případně II. liga bude uveřejněna ve středu, přihlašování končí 30.1.2024

Reprezentace na rok 2024

Širší reprezentace a reprezentace na Federal Cup byla určena podle kritérií v Soutěžním řádu a jeho prováděcím předpisu.
Schváleno bylo na zasedání VVs ČMBS, a to 19.12.2023.
Širší reprezentace jednotlivců 2024
▪ David Žalman
▪ Petr Urban
▪ Jaroslav Tichý
▪ Jan Meisner
▪ Calvin Washburn
▪ Marek Hajdovský
▪ Divoká karta – Roman Hybler

Federal cup 2024
▪ David Žalman
▪ Petr Urban
▪ Jaroslav Tichý
▪ Jan Meisner
▪ Calvin Washburn

Změna termínů MR juniorů a ČPTour Open 9 ball

Vážení přátelé,
WPA připravila nový termín WPA Indonesia International Open, který kolidoval s 1. turnajem ČPTour, proto jsme ho mimořádně zařadili na program až o týden později a místo něho je nyní MR juniorů.
Podrobnosti v našem kalendáři na rok 2024 a v přihlašování na turnaje na cmbs.cz nebo na poolbilliard.cz.

Vánoční turnaje 2023

Sezóna ČMBS turnajů je za námi a nyní nás čeká tradiční série klubových Vánočních turnajů.

Výběr je opravdu široký, a proto jsme pro vás připravili přehled těchto turnajů.

Datum Název Místo Startovné Disciplína Prezence
9. 12. 2023 Vánoční Brno 2023 Utopia čajovna 500Kč / 25€ 9ball 9:30
9. 12. 2023 87. CHOMUTOVSKÝ TURNAJ Billiard Club Tabarin 350Kč + 150Kč multi-ball 8:30
10. 12. 2023 Vánoční turnaj Balabuška Praha 300Kč 9ball 11:00
15. 12. 2023 Vánoční turnaj Billiard club Hradec Králové 300Kč / junioři 150Kč 9ball 17:30
16. 12. 2023 20. ročník Labe Cup Maple Pool Club Pardubice 300Kč 8ball 9:30
16. 12. 2023 BC Kladno Pool Serie – Vánoční Billiard klub Kladno 350Kč + 150Kč 9ball 10:00
17. 12. 2023 Vánoční Řipská 2023 Billiard club Řipská Praha 300Kč 9ball 9:30
30. 12. 2023 O pohár starosty obce Příchovice KD Příchovice 200Kč / junioři 150Kč 8ball 9:00

Vánoční Brno – sobota 9. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 500Kč / 25€
Herna Čajovna Utopia Brno
Limit hráčů 64

Zima i registrace na tradiční brněnské klání v 9-ball již klepe na dveře! Ozkoušený formát v krásné Čajovně Utopii, tento rok s novými plátny Simonis 860 na všech stolech (potaženo v červenci). Úřadujícím šampionem z minulého roku je Serhii Holiev, na kterého bude v případě jeho účasti klasicky vypsána odměna 🙂

Více informací: facebook.com/events/660570202519789

Chomutovský turnaj – sobota 9. prosince

Disciplína multi-ball
Startovné 500Kč (350Kč prizepool + 150Kč organizace a celodenní občerstvení)
Herna BC Tabarin Chomutov
Limit hráčů 28 kvalifikantů z celoročního žebříčku

Po roce je to znovu tady! Z celoročního kvalifikačního žebříčku se dostalo do závěrečného 87. chomutovského turnaje v billiardovém klubu Tabarin osmadvacet (28) hráčů. Na druhou prosincovou sobotu budete přepínat tága mezi disciplíny 8-Ball, 9-Ball a 10-Ball. Blíží se turnaj v Multi-Ball.

Více informací: billiard-chomutov.cz/87-chomutovsky-turnaj-v-multi-ball/2023/11/

Vánoční Balabuška – neděle 10. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč
Herna Balabuška Praha

Více informací: facebook.com/events/2055886468107136

Vánoční Hradec Králové – pátek 15. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč / junioři 150Kč
Herna Billiard club Hradec Králové
Limit hráčů 32

Zveme Vás na vánoční turnaj pořádaný naším klubem. Oproti předchozím rokům jsme letos trochu pozměnili formát turnaje. Bude se hrát devítka (9ball), a to systémem DKO.

Více informací: billiardclubhk.cz/turnaje/sezona-2022/vanocni-turnaj-2023/

Labe Cup – sobota 16. prosince

Disciplína 8ball
Startovné 300Kč
Herna Maple Pool Club Pardubice
Limit hráčů 64

Jubilejní 20. ročník tradičního předvánočního turnaje v 8ball o putovní pohár.
Více informací: facebook.com/events/231658209803371

BC Kladno Pool Serie – sobota 16. prosince

Disciplína 9ball
Startovné 500Kč (350 prizepool / 150 občerstvení)
Herna Billiard klub Kladno
Limit hráčů 32

Více informací: facebook.com/events/887264379617828

Informace o turnajové sérii: https://bit.ly/pool-turnaje

Vánoční Řipská – neděle 17.prosince

Disciplína 9ball
Startovné 300Kč
Herna BC Řipská Praha

Více informací: facebook.com/events/3612074909040123

Vánoční Příchovice – sobota 30. prosince

Disciplína 8ball
Startovné 200Kč / junioři 100Kč
Herna KD Příchovice
Limit hráčů 16

Vánoční turnaj o pohár starosty obce Příchovice.

Více informací: www.facebook.com/BCPrichovice/posts/pfbid0N8Gy7STt9H6tHJa1u6KCuC5QiYUkduzv9i2CTw9JamRM9uNSAaoGq9T7rfKspVZal

Petr Urban je 5. na EuroTour

Petr Urban se umístil na 5. místě na Dynamic Billard Euro Tour Men v Trevisu, kterého se účastnilo 193 hráčů.
Skvělá forma z přechozího BoE pořád drží.

Blahopřejeme 🙂

Petr Urban vítězí na Dynamic Billard Best of the East v Pardubicích!

Petr Urban zvítězil na Dynamic Billard Best of the East v Pardubicích, David Žalman získal 5. místo.

Návrh kalendáře na rok 2024

Na našich stránkách byl uveřejněn návrh kalendáře na rok 2024.
Do 22.11.2023 je možné podávat návrh na změny v kalendáři.

 

Novinky z ostatních sekcí

Pořadí Jméno Klub Body
1. David Žalman MPC Pardubice z.s. 43 037
2. Jaroslav Tichý Řipská Billiard club 36 733
3. Petr Urban MPC Pardubice z.s. 35 648
4. Mykola Moroz Řipská Billiard club 33 312
5. Marek Hajdovský SK Delta Billiard Brno 33 296
6. Jan Meisner Sportovní klub Harlequin Praha z.s. 32 781
7. Ladislav Hajšman Billiardový klub Bio-Systém Plzeň z.s. 29 146
8. Calvin Washburn Řipská Billiard club 28 477
9. Damjan Markovic Řipská Billiard club 28 068
10. Michal Horák MPC Pardubice z.s. 25 764
11. James Akenhead Řipská Billiard club 25 764
12. Martin Jovchevski SK Delta Billiard Brno 25 764
13. Jakub Stuna SMÍCHOFF Billiard Club Praha, z.s. 23 962
14. Martin Forman SC Rozmarýn Brno, z.s. 23 796
15. Georg Stettinger Sportovní klub Harlequin Praha z.s. 22 746
16. Jan Strádal SMÍCHOFF Billiard Club Praha, z.s. 22 741
ŽEBŘÍČEK AMATÉRSKÝCH TURNAJŮ
1 Halamka Pavel BC Harlequ´in Praha 983.5
2 Kotěra Jan DUNS Benátky n/J. 983.1
3 Kosmák Adam BC Harlequ´in Praha 837.4
4 König volný hráč 769.1
5 Vladyka Robin BC Harlequ´in Praha 719.4
6 Kytnar Michal BC Harlequ´in Praha 669.4
7 Russlan BC Harlequ´in Praha 641.4
8 Stefan Marek volný hráč 597
9 Hasil volný hráč 552.5
10 Mašek Pavel SK Billiard Centrum Praha 447.8
11 Titlbach Petr BC Harlequ´in Praha 419.8
12 Nagy Luděk volný hráč 409.8
13 Vrána Jan volný hráč 365.6
14 Zátka jan volný hráč 352.1
15 Bajgar volný hráč 341.1
16 Erik volný hráč 319.8